Uniikit, käsintehdyt Yön kuningatar -korvakorut, tehty asiakkaalle tilaustyönä. asiakastyö, tilaustyö, custom order, handmade, unique, sterling silver, earrings

Yön kuningatar -korvakorut

Kansikuva yönkuningatar kukasta on asiakkaani. Se kukkii vain muutaman tunnin. Hänellä on niin iso viherhuone, että hän on laittanut sinne sängyn, että voi ihailla kun kukka aukeaa ;). Aluksi jonkun tilaustyön tekeminen tuntuu mahdottomalta projektilta, mutta työ tekijäänsä neuvoo. 

Kaikki alkaa minulla vanhanaikaisesti luonnostelemalla lyijykynynällä korua paperille. Nuoren polven kultasepät käyttävät tietokonetta ja 3D-mallinnusta, mutta sain siitä tarpeekseni entisessä ammatissa rakennuspiirtäjänä.

Sen jälkeen sahasin kaikki terälehdet, ensin tein kolmelehtisen, mutta se ei "toiminut", sitten oivalsin että neljä toimii, vaikka olen kuullut tarinan, että kukissa terälehtiä on aina pariton määrä. Valitsin toteutettavaksi korvakorumalliksi nupuillaan olevan kukan. Kuten seuraava Yön kuningatar -korvakorut, monta mutkaa oli matkassa, ennen kuin korvakoruista tuli kauniit. Vaikeinta oli saada terälehdet taipumaan oikeaan suuntaa, kunnes keksin, että minulla on työkaluja siihen: palloalasin ja -punsselit. Nupun sisällä on heteet, tässä kuva, miten ne tehdään polttimolla.

Palkitsevaa oli, kun asiakas antoi vapaat kädet ja oli tyytyväinen lopputulokseen.

 

 

Takaisin blogiin

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.